FDA erkent inuline & oligofructose als voedingsvezel

29 juni 2018

De FDA (United States Food and Drug Administration) heeft inuline en oligofructose uit cichoreiwortel erkend als voedingsvezel. Dit maakte de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit afgelopen donderdag 14 juni bekend. Deze goedkeuring volgt op de aanpassing van de regelgeving in 2016, waarin de status van voedingsmiddelen ingrediënten opnieuw werd geëvalueerd. De FDA bevestigt hiermee de vezelstatus van inuline en oligofructose en daarmee de verdere ontwikkeling van gezonde voedingsmiddelen in de Verenigde Staten.

Dit is goed nieuws voor inuline producent Sensus. Van inuline en oligofructose is duidelijk aangetoond dat het fysiologische gezondheidseffecten ondersteunt, volgens de strenge criteria van de FDA. De opname door de FDA van de cichoreiwortelvezel als voedingsvezel in haar nieuwe voorschriften voor voedseletikettering, stelt fabrikanten in staat hun producten als voedingsvezels aan te bieden en inuline en oligofructose te blijven gebruiken om calorieën en suiker te verminderen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact met ons op via info@sensus.nl of +31 (0)165 582 500

 

 

Andere nieuwsberichten

Nieuws
11 november 2024

Succesvol cichorei bewaren: het juiste oogstmoment

Nieuws
11 november 2024

De sleutel tot een hoge inuline-opbrengst: perceelskeuze

Nieuws
4 november 2024

Een optimale najaarsgrondbewerking vormt de basis voor een goede veldopkomst in 2025